African Lembo

Schakel naar desktopversie Registreren Inloggen

Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JLIB_CLIENT_ERROR_JFTP_WRITE_PASSIVE

 

Elke gelegenheid vereist een individuele benadering waardoor wij optimale aandacht en een goede kwaliteit kunnen garanderen. Wat de gasten in De Arend ondervinden is deels tastbaar zoals: het interieur, het eten en drinken. Het andere deel is puur gevoelsmatig; dat wat men ervaart. Een team van jonge enthousiaste medewerkers staat paraat voor een feestelijk onthaal.

Aan de magnifieke Maas bij Appeltern, is het heerlijk toeven bij Moeke Mooren, vertrekpunt van plezier, aanlegplek vol attracties. In elk seizoen van het jaar biedt Moeke Mooren onspanning, plezier en culinair genot voor jong en oud. Gastvrij genieten, van de prille morgen tot de late avond.

‘t Megensche Veerhuis is gelegen op een schiereiland tussen de rivier de Maas en natuur- en recreatieplas de Gouden Ham. De Gouden Ham is één van de mooiste natuur- en recreatiegebieden van het land van Maas en Waal in de provincie Gelderland op de grens met de provincie Noord Brabant. Het schiereiland is onderdeel van de Maaslanden en het Langeland.

 

Nieuws:

 -30-9 optreden van African lembo tijdens de koopzondag in druten van 13.00-17.00 op verschillende locaties langs de rode loper.

  -3-11 Afrikaans dansen met Serge Badoue van 15.00-17.00 in den dulper,past.Schoenmakersstraat 5 in Boven-leeuwen.Serge neemt je mee naar West-afrika met een energieke en uitdagende dans met live percussie van Bas Lemmers en Kassoum Sanogo(solist van Yamo Yamo)

Voor verder info:Tonia Rozendaal 06 41080879

         

African lembo is opgericht door Bas lemmers.

Bas lemmers begon op jonge leeftijd met drummen en gitaar spelen. Uiteindelijk kwam hij in aanraking met de Afrikaanse trommel (Djembé). Nadat hij eerst geleerd heeft om zelf een Djembé te maken en te hakken uit hout, is hij vervolgens lessen gaan nemen van leermeesters, o.a. in Nederland, België en natuurlijk Afrika. (ook de Hang,N’goni,Balafon vind hij heerlijk om te spelen)

De naam African Lembo heeft hij te danken aan mensen uit zijn omgeving,die hem altijd Lembo noemden. Later,door zijn passie voor Afrikaanse muziek,maakten ‘zij’ er African Lembo van. In de afgelopen tien jaar is African Lembo uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf dat workshops,lessen,bedrijfstrainingen en allerlei optredens verzorgt, denk hierbij aan grote events,bedrijfsfeesten,festivals maar ook gewoon bij uw thuis .

Inmiddels speelt Bas in verschillende bands,waaronder “Groupe mawari” ( Afrikaans percussie met swingende dans en zang)en de African lembo band.. Hij is erg geliefd bij het publiek als zanger , percussionist, in reggaebands en entertainer in hart en nieren.. (denk aan projecten als All Stars Confusion, New Sound Sistim, Adlib Reggae)

Wat eerst als een droom begon is nu werkelijkheid is geworden, tegenwoordig is bas medeorganisator van een jaarlijks terugkerend wereldmuziekfestival www.festivaltodomundo.nl Elk jaar worden Reggae /ska/percussie/Klezmer/Balkan/Afrikaans/Braziliaans/gypsy en vele andere wereldmuziekstijlen ten gehore gebracht ,Todo Mundo is altijd de “eerste zaterdag” na Hemelvaart.

 

Mijn beurt

Jawel, nu is het mijn beurt, we kunnen het hebben over dans! Ongelooflijk belangrijk voor de Afrikaanse cultuur. Dans zegt heel veel over hoe men in Afrika omgaat met het leven. En dat gevoel brengen wij over in onze dansworkshops en bijeenkomsten. Wil je dat ook eens beleven? Neem dan contact op en laat je leiden door je gevoel! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dansen is meer dan bewegen op muziek

Dansen is meer dan bewegen op muziek, het is ritmisch bewegen en mooi bewegen. Een goede danser haalt zoveel mogelijk uit de muziek. Je wordt één met de muziek. Als je danst, dan wordt je de muziek. Je geeft vorm aan de muziek. Je haalt er kracht uit en zet die om in beweging. 

Dansen als energizer voor teambuilding en workshop

De dansworkshops zijn grensverleggend en ze vergroten flexibiliteit, creativiteit, durf en improvisatie-vermogen. Voor teambuilding,sessies, trainingen en congressen zijn de dansworkshops een effectieve energizer en katalysator voor een opener sfeer. Dansworkshops zijn geschikt voor mannen en vrouwen en er is geen danservaring nodig.

Ervaar de kracht van afrikaans dansen

De workshop wordt begeleid door ervaren docenten uit Nederland of Afrika en kan ook gecombineerd worden met een percussie workshop. De nadruk ligt op dansplezier en de wisselwerking tussen ritme en dans. Door te dansen op live muziek voel je een opzwepend effect. Ervaar de kracht en aards gevoel van Afrikaans dansen.

De kracht van muziek is onze basis

De kracht die muziek kan hebben bij de ontwikkeling van mensen en organisaties wordt helaas door velen onderschat. African lembo heeft jarenlange ervaring met muziekonderwijs aan zowel kinderen als volwassenen. Sinds enkele jaren helpt African Lembo ook organisaties en bedrijven met hun ontwikkeling.

Teambuilding en muziekworkshops

De kunst van een muzikale workshop zit in feit dat de deelnemers zich comfortabel gaan voelen in elkaars omgeving en leren samen te werken aan een gezamenlijk doel. Wij ontwerpen onze teambuilding sessies rondom jouw team omdat jouw doel voorop staat.  

Wij zetten de kracht van muziek in om mensen te bewegen

African Lembo staat voor muzikale creativiteit, veelzijdigheid, vakkundigheid, betrouwbaarheid, betrokkenheid en enthousiasme. Passie voor muziek is onze kracht!

 

Meer dan muziek alleen..

Djembé is meer dan muziek alleen. Alleen al het geluid van de djembé brengt bij mensen een oergevoel naar boven en brengt mensen samen. In onze workshops brengen we de passie voor Djembé muziek en voor Afrika over op iedereen die deelneemt. 

Heeft u al eens een workshop gevolgd of bent u al van plan dat te doen? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan wat uw ideeën zijn en we zullen gezamenlijk tot een mooie invulling kunnen komen van een workshop.

Groepen van vijftien tot vijftienhonderd deelnemers...

Nog nooit aan een djembé workshop deelgenomen? Wij verzorgen workshops van "vijftien tot vijftienhonderd" deelnemers. Denk hierbij aan particuliere groepen zoals familiebijeenkomsten, maar ook bedrijven, instellingen en andere organisaties zoals AKZO Nobel, 's Heeren Loo, New Shoes Today en ROC Arnhem hebben in de afgelopen jaren flink erop los getrommeld. Kijk eens op deze video voor een leuke compilatie. Al onze workshops kunnen overigens worden gecombineerd met dansworkshops.

Thema's voor bedrijven en groepen

Voor bedrijven letten we meer en zorgvuldig op groepsvorming, aandacht vrijmaken voor nieuwe dingen, creatief denken en doen, initiatief tonen, communiceren, initieren, verantwoordelijkheid nemen en het gezamenlijke doel dienen. 

Samenspel en plezier staan centraal

Met African Lembo kun je als bedrijfsuitje, of met je familie eens ervaren hoe het is om tijdens een energieke fun workshop te genieten van samenspel op de djembé!

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

koken doe je met passie

Samen genieten van onze passie voor Afrikaans -en Caraïbisch koken is het meest "pure" wat je "lichaam en geest" kunt schenken. Voel de warmte die je krijgt bij het maken van traditioneel gerechten onder begeleiding van een van onze koks.Deze workshop is zeer geliefd in combinatie met een Djembé of Dansworkshop. Wil je meer weten over een kookworkshop op locatie of een combinatieworkshop Djembé, Dans en koken? Mail dan naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verwacht geen strakke recepten!

Verwacht in de Afrikaanse keuken geen strakke recepten! Afrikanen leren door overlevering vaag omschreven kooktechnieken en ontwikkelen hun vaardigheden verder door te experimenteren met verschillende ingrediënten en bereidingswijzen. Hun intuïtie speelt daarbij een belangrijke rol, waardoor nieuwe en interessante combinaties worden gecreëerd. De Afrikaan kookt vanuit zijn hart. De Afrikaanse kookcultuur wordt niet voor niets vaak aangeduid met de term soul food.

Proef

Proef een verrassend veelzijdige keuken tijdens een interactieve kookworkshop.
Kortom, dit is een avond genieten!

Thema’s :
Verse producten
Fairfood
passie….
Buffet
Workshops

African Lembo Band, Groupe Mawari

African Lembo Band

De African Lembo band is ontstaan,door de vele optredens die Bas met zijn leerlingen heeft verzorgd op zowel markten als feesten.Voor de leerlingen is dit superleuk ,je kunt laten zien aan andere mensen wat je zoal geleerd hebt.Inmiddels hebben de leerlingen zoveel ervaring opgedaan,om mooie afrikaanse arrangementen te laten horen.Hierbij worden er verschillende instrumenten aan toegevoegd bv:de Hang,de Krin en de Balafoon.Hierdoor worden de arrangementen ook eigen gemaakt.

Het motto van de African Lembo band is het samenspelen en daar bij ook andere mensen mee kunnen voeren in de gezellige afrikaanse sferen. Een leuke gezellige groep die een feestelijk en swingend optreden kunnen verzorgen en daarbij zeker de mensen erbij betrekken.

Groupe Mawari

Het ontstaan van Groupe Mawari komt voort uit de wens om met een aantal mensen een percussie groep te starten, om zo op een hoger niveau te kunnen spelen.
Sekou Toure van o.a. Ballet Djoliba; zoon van Arafan Toure van het Nationaal Ballet van Guinee, heeft de leden van Groupe Mawari in 2010 opgeleid. Dit ging op zeer traditionele wijze en met de strakke hand. Focus ligt daarom ook bij West-Afrikaanse ritmes en arrangementen van Arafan en Sekou Toure aangevuld met eigen materiaal.

Destijds gestart met Floris, Wendy, Mathie, Tonia, Emmy en Bas als Group Wontanara zijn we na het vertrek van Sekou verder gegaan onder de naam Groupe Mawari. Inmiddels uitgebreid met de komst van Marius kan gesproken worden van een zeer solide basis. De West Afrikaanse ritmes zijn swingend en vol energie en zetten het publiek zeer zeker in beweging.
Deze dynamische en enthousiaste groep brengt naast het traditionele werk graag hun eigen creativiteit over aan de zaal en zal zo zorgen voor een warme deken aan ritmiek aangevuld met swingende dans en zang.

Abonneren op deze RSS feed

Website ontwerp en vormgeving© Webiness| Alle rechten voorbehouden

Top Desktop versie